Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Schoonmaak / Hoe moet je een wollen tapijt reinigen?

Hoe moet je een wollen tapijt reinigen?

Sharing is caring

Hoe moet je een wollen tapijt reinigen? Wil jij jouw wollen tapijt reinigen, jouw wollen tapijt schoonmaken, jouw wollen vloerkleedreinigen of misschien wel jouw Perzisch tapijt reinigen, dan ben je hier op de juiste plaats. Een wollen tapijt schoonmaken moet je namelijk met zorg doen, zodat het tapijt in de beste staat blijft, en hier zijn enkele opties voor jou.

Wacht tot het sneeuwt

Dit klinkt wellicht als een raar advies maar sneeuw is de ideale manier voor het wollen vloerkleed reinigen. Je moet het wollen tapijt simpelweg in de sneeuw leggen, met de juiste kant uiteraard naar beneden, en dan laat je hem enkele uurtjes liggen. Hierna kun je hem uitkloppen en is al het vuil eruit getrokken. Ook zal de sneeuw de kleuren van het wollen tapijt opfrissen

Stoom reinigen

Een andere manier voor het wollen vloerkleed reinigen is door een stoomreiniger te gebruiken. Hier moet je uiteraard wel even de tijd voor nemen, maar het kan veel vlekken toch wel gemakkelijk uit het tapijt halen. Bovendien komt een stoomreiniger altijd wel van pas om in huis te hebben, je kunt er van alles en nog wat mee schoonmaken.

Professioneel laten reinigen

Wanneer jij jouw Perzisch tapijt wilt laten reinigen, dan kun je natuurlijk ook een professioneel team inschakelen. Het kost lang niet zoveel geld als je denkt en het levert altijd goede resultaten. Hier komt nog bij dat je er dan zeker van bent dat het tapijt niet beschadigd zal raken, zij weten namelijk precies welke middelen het beste werken. Bovendien, scheelt het jou ook weer een middag werken. Welke van deze drie opties je ook kiest, alle drie zullen ze sowieso geen schade opleveren voor jouw wollen tapijt. Met verschillende chemicaliën kun je namelijk nog weleens rare vlekken in het wollen tapijt krijgen, en dat is het laatste wat je wilt. Vergeet ook zeker niet dat je buiten het stofzuigen jouw wollen tapijt minimaal eens per zes maanden grondig wilt reinigen, en wellicht vaker als je kinderen of huisdieren hebt. Vergeet dus ook niet, op die manier gaat jouw tapijt het langste mee.

 

Bedankt voor het lezen van deze informatieve blog op onze gemeente Zoetermeer website.